Want your
own Fotopage?






 
My Precious Memories, My Love, My Life, My Desire, My Destiny...

By: Makcik Gemok Bukhari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Apr-2009 02:33 Email | Share | | Bookmark
KENANGAN....

m-suites, jb
penang paradise beach resort
vistana, kl
View all 6 photos...












http://ruziawatibukhari.blogspot.com


Friday, 3-Apr-2009 01:00 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 30TH BIRTHDAY TO ME!!

Me...
Mum..
Ijai...
HAPPY BIRTHDAY TO ME....
HAPPY BIRTHDAY TO MUM....
HAPPY BIRTHDAY TO IJAI...
HAPPY HAPPY BIRTHDAY.....

Gitulah.. Setiap tahun pada tarikh ini, 3hb. April.. Kami bertiga merayakan hari ulangtahun kelahiran bersama-sama.. Ijai tu anak saudara T.. Umur T makin meningkat tahun ini.. Dah masuk ke angka 30 pun.. Tak sangka betul.. Rasa baru semalam dok menyambut ulangtahun yang ke 18!! Hehehe...
Kawan-kawan.. Doakanlah semoga T terus dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan berbahagia di dunia dan di akhirat sana.. Amin.. Insya Allah.. Sudi-sudikanlah.. Tanda ingatan dari kalian amat-amat T hargai.. Terima Kasih...







Wednesday, 1-Apr-2009 12:08 Email | Share | | Bookmark
SANTAI DI SWISS GARDEN RESORT & SPA, KUANTAN

 
 
 






sudi-sudikan:-
http://ruziawatibukhari.blogspot.com


Tuesday, 31-Mar-2009 06:31 Email | Share | | Bookmark
JAWAB TAG REEN

Adib..
Nur..
Ummi sayang anak-anak ummi ni tau!!
Reen.. http://wanizz.fotopages.com Sori.. Kak T baru ada masa nak jawab tag by u.. Ini jawapan Kak T ye!!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Memang nak anak terus...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Memang nak letak nama Nur Nisriina Huwaidah kalau dapat girl... Anak ke 2 dpt girl terus guna nama tu aje...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Suka!!.. Seronok!!..

4. HOW OLD WERE YOU?
Now ke? @ masa preggy? Masa preggy umo 21 tahun.. Sekarang, nak masuk umo 30 dah..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Period tak datang.. Beli test kat farmasi.. Then confirmkan dgn doc...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
My loving husband...

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Off course nak tahu.. Memang idamkan anak lelaki sebagai anak sulong.. Dapat pun.. Alhamdulillah..

8. DUE DATE?
Adib 010101.. Tapi lahir 20/12/2000
Nur 24/12/2002... Tapi lahir 19/12/2002

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
The 1st 3 month mmg muntah2 giler.. Pening kepala bagai.. Memang seksalah....

10. WHAT DID YOU CRAVE?
X de benda.. Makan je apa yang teringin tue... Alhamdulillah.. Sepanjang kehamilan tak ada apa-apa penyakit...

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Masa kawin 50kg.. Masa sarat ngandungkan Adib 79kg... Then turun ke 65kg.. Bersalinkan Nur lak naik ke 85kg.. & now.. Still 85kg.. Guano demo?? Hok Aloh!!

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Adib bersalin secara bedah.. Songsang.. Nur lak bersalin biasa aje..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Dua-dua anak kat Hospital Mentakab...

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Sakit bersalin sekejap aje.. Pukul 4AM masuk bilik bedah.. 4.45AM dah bersalin... Tu masa Adib.. Masa Nur.. Masuk labour room kul 7.30AM, bersalin kul 8.00AM dan kuar kul 9AM... Tak adalah sampai tanggung sakit 3,4 malam... Alhamdulillah.. Paling T teringatkan pas nurse usung T ke katil.. B datang dan kucup dahi T dan azan/qamatkan anak-anak.. Menitik air mata bila teringat pasal nie semula....

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Doc & nurse saja... B tak leh masuk di dewan bedah.. Masa bersalinkan Nur, B dok umah lagi jaga Adib.. Adib masa tu nak masuk umur 2 tahun.. Mana taknya.. Adib lahir 20/12 dan Nur lahir 19/12.. Dekat-dekat je tarikhnya!!

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Dua-dua dah rasa.... Tp T prefer secara semula jadi.. Coz sakit masa nak meneran aje.. Anak kuar terus hilang sakit.. Cuma terpaksa menanggung dalam setengah jam nurse dok jahit tu.. Kalau bersalin secara bedah.. Tak rasa sakit langsung.. T sedar.. Separuh ke atas.. Pinggang ke bawah tak rasa apa-apa... T sempat tegur doktor yang hensem putih melepak tu... "Doktor tengah buat apa tu?".. Dia jawab.. "Cuba teka, saya buat apa".. T kata "dah bedah ke? Doc jawab.. "Saya tengah belah perut awak dengan pisau ni".. Adoi!! Hehehe.. Gitu.. Bila baby dh kuar T tanya.. "anak apa?" Dia tunjukkan dan suruh T jawab anak apa.. "oh! anak lelaki"... Masa mula-mula masuk dewan bedah dok tegur.. "Hi Ruziawati.. Saya tak tidur lagi ari ni.. Dok bedah orang nak bersalin!" .. Masa tu bulan puasa.. Doktor tu pulang hensem giler betul!! Heheh.. T senyum kat dia.. Dia kata lagi.. "Awak senyum Ruziawati?..".. Hehehe... Nama doktor-doktor yang menyambut Adib.. Dr. Melati dan Dr. Zihni.. SN pulak Noriah, Hamida dan Yasmah.. SN yang menyambut Nur pulak Norasmah, Ernie dan Noorsuhaida.. Doktor jadi pemerhati je masa ni... Coz dok tumpu pada ibu yang ada masalah kronik.. Alhamdulillah... Selamat semuanya...

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
No..

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGHT?
Adib 2.55kg
Nur 2.65kg
Kecik aje baby.. Ummi dia je yang besar lebihnya!!

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
Adib 20/12/2000 - 4.45AM
Nur 19/12/2002 - 8.00AM

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
MUHAMMAD ADIB AQIL - BERAKAL DAN BERADAB
NUR NISRIINA HUWAIDAH - BUNGA PUTIH YANG SUCI

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
Tahun ni berumur 9 tahun.. Dah besar anak ummi ni!!

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Not now...

T jawab tag aje.. Tak nak tag sesape dah...

Reen.. Tq so much.. Bawa Kak T mengimbau kembali kenangan semasa melahirkan anak-anak Kak T.. Tq my dear.. Memang indah saat-saat ketika mereka masih di dalam kandungan dan semasa kita melahirkannya ye? Saat-saat manis yang tak mungkin dilupakan sampailah bila-bila pun..

Ni adalah kad-kad Adib.. Ujian buat test kat farmasi.... Tali pusat.. Dan gelang tangan kat hospital.. Warna biru tu..



Ni yang Nur pulak... Senarai sama seperti Adib..



Muah!!



Wednesday, 11-Mar-2009 23:00 Email | Share | | Bookmark
TAMAN NEGARA, PAHANG, MALAYSIA

 
 
Assalamualaikum....

Sudi-sudikan....
http://ruziawatibukhari.blogspot.com





Terima Kasih...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net